ORLANDO 6_Magic Kingdom (Mayıs 2011 ABD)




Main Street Bakery'nin mis gibi pasta kokuları ile büyülenerek Main Street U.S.A dan içeri doğru yürürken uzakta tam karşınızda Sindrella'nın Şatosu'nu görüyorsunuz.Hemen önündeki Dream Along With Mickey sahnesinde ;Mickey Mouse, Donald Duck, Guffy vb gibi tüm kahramanların tiyatrolarını izleyebilirsiniz.




Sidrellla'nın Şatosu'nun arkasında Fairy Tale Garden da Rapunzel ile sohbet edip, beraber fotoğraf çektirebilirsiniz.


Peter Pan's Flight ,parkın en popüler etkinliklerinden biridir ve karanlık kapalı bir mekanda verdiği uçma hissi ile uzun sıraları beklemeye değer.Uçarak şehirlerin insanların üzerinden geçmek çok keyifliydi.


Gün içindeki en iyi geçit törenleri Frontier Land dan izlenebilir.Ben Liberty Square da yer bulup izleyebildim.Büyüleyiciydi..:)

Frontier Land ve Adventure Land a geçmeden önce Liberty Square da 
Haunted Mansion da karanlıkta ürkütücü bir müzik eşliğinde malikane ve mezarlığa girip, hayalet köpeklerin, eğri büğrü dalların arasından geçerek hem eğlenceli hem de irkitici bir yolculuk yapabilirsiniz.


Splash Mountian da nehirin içinde kütük şeklindeki bir bot ile, dağın tepesinden hızla aşağı kayıp tam aşağı inilen noktada nehrin suları ile serinlemek keyifli :)

Big Thunder Mountain Railroad da nispeten daha sakin nostaljik bir tren ile ilerliyorsunuz.Tipinden pek bir şeye benzetmediğim bu tren tahminimden çok daha fazla aksiyon doluydu.
http://www.youtube.com/watch?v=UAyxYz-OsmY&feature=related


Jungle Cruise da, hayvan maketleri arasından geveze bir tur rehberi ile tekne ile safari yapıyorsunuz ama gerçek hayvanları görmediğiniz için pek tat vermiyor.

Pirates of Carrabian ise parkın en rağbet gören aktivitelerinden..Karanlıkta Jack Sparrow'a katılıp hayaletlerin, ruhların içinden trenle yavaş yavaş gidiyorsunuz.O kadar çok detay maketler , o kadar çok ince düşünülmüş şey var ki nereye bakacağımı şaşırmıştım.

Swiss Family Tree House da yeşillikler içinde yürüyerek geçip serinleyip, parkın diğer ucu Tomorrowland bölümüne geçince önce Space Mountain a girebilirsiniz.Parkta en en sevdiğim atraksyonlardan biri.Kapalı,karanlık bir alanda,ışık şovların arasında çok hızlı bir roller coaster.Uzun sıralar bekleyip çığlıklar atsam da 3 sefer bindim.

Parkın en aptal ama bir o kadar da eğlenceli kısmı da 
Monsters,Inc. Laugh Floor du.Katılımcılar genelde 5-10 yaş civarında olsa da, sahneye çıkan karakterler saçma sebepler bulup seyircileri güldürmeye çalışıyordu.İnteraktif bir şovdu ve gülmeyeni dövüyorlardı neredeyse :p

..Ve tabii ki gün sonunda hava yavaş yavaş kararmaya başladıkça insanlar yiyeceğini içeceğini alıp güzel bir yer kapma sevdasıyla ortalıkta dolaşıyor.Sindirella'nın Şatosu üzerinde yapılacak muhteşem ışık oyunları ve havai fişek gösterisini izlemek için en güzel yer, parkın girişi olan Main Street U.S.A boyunca devam eden yol ve caddenin en başındaki tren istasyonu...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder